Antena 3 CNN Economic Biz News Averile şefilor bugetari "explodează". Vezi declaraţia de avere a interimarei de la CNADNR

Averile şefilor bugetari "explodează". Vezi declaraţia de avere a interimarei de la CNADNR

Averile şefilor bugetari "explodează". Vezi declaraţia de avere a interimarei de la CNADNR
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    18 Aug 2011   •   09:26

Să fii bugetar nu e rău deloc, dacă eşti la conducerea unei instituţii cu mulţi bani în cont. În aceste condiţii, nu e de mirare că averile unor astfel de şefi "explodează" pur şi simplu la scurt timp de la preluarea mandatului.

Este şi cazul directoarei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Deşi se află la conducerea companiei doar ca interimar, situaţia ei s-a îmbunătăţit considerabil în ultima perioadă.

O vilă impunătoare, de sute de mii de euro, este o locuinţă pe măsura unui director de companie naţională. Vila din comuna Cornetu figurează la aceeaşi adresă la care este înregistrat şi sediul social al unei firme conduse de Claudiu Nan, fost şofer al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, cu care Daniela Drăghia are o relaţie de mai bine de opt ani. În faţa vilei este văzută zilnic o maşină a Companiei de Drumuri, de care şefa instituţiei se foloseşte şi în timpul serviciului, şi în afara orelor de program.

Pe lângă salariul de la stat, Drăghia a încasat şi de la firma concubinului o sumă considerabilă, în timpul anului trecut. A avut însă grijă să-şi completeze declaraţia de avere în aşa fel încât să nu atragă prea mult atenţia.

Ca orice român înstărit, şefa CNADNR are două terenuri în judeţul Ilfov şi trei apartamente - două în Bucureşti şi unul la malul mării. Acesta merită menţionat, având în vedere că a fost cumpărat în 2009, în plină criză economică şi imobiliară. Valoarea impozabilă a locuinţei, conform declaraţiei de avere, este de peste 200.000 de lei, iar venitul din acel an al doamnei director a fost de 40.000 de lei.

Drăghia nu precizează în declaraţia de avere că ar fi făcut vreun credit la bancă, din contră, doar depozite şi plasamente. În total, vreo 70.000 de lei.

Daniela Drăghia nu a putut fi contactată de Antena 3, pentru a oferi un punct de vedere.

 




×
Subiecte în articol: CNADNR declaratie de avere bugetari
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close