Antena 3 CNN Economic Biz News Avertisment FMI: Ajutorul financiar acordat Greciei trebuie să fie suplimentat cu 11 miliarde de euro

Avertisment FMI: Ajutorul financiar acordat Greciei trebuie să fie suplimentat cu 11 miliarde de euro

Avertisment FMI: Ajutorul financiar acordat Greciei trebuie să fie suplimentat cu 11 miliarde de euro
Sursa foto: Foto: sixthgradevoices.weebly.com
31 Iul 2013   •   19:55
Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional avertizează că programul financiar pentru Grecia, alimentat din împrumuturi de la statele zonei euro şi FMI, trebuie suplimentat cu 11 miliarde euro până la sfârşitul anului 2015. Necsarul de finanţare ar putea fi mai mare dacă estimările privind economia se dovedesc prea optimiste, relatează Wall Street Journal.

Un raport al FMI arată că Grecia are un deficit de finanţare de 4,4 miliarde de euro anul următor şi de încă 6,5 miliarde de euro în 2015.

"Există în mod cert riscuri privind prognoza economică pentru anul următor. Presupunerea privind o recuperare graduală se bazează pe aşteptarea unei revenirii a consumului şi investiţiilor, precum şi pe implementarea susţinută a politicilor şi pe susţinerea politică amplă a programului", a spus şeful misiunii FMI în Grecia, Poul Thomsen.

Oficialul FMI a mai spus că miniştrii de Finanţe ai statelor europene vor trebui să se întâlnească şi să-şi asume angajamente privind deficitul de finanţare pentru 2014 la următoarea evaluare a acordului cu Grecia în cadrul Consiliului de Conducere.




×
Subiecte în articol: Grecia ajutor financiar FMI
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close