Antena 3 CNN Economic Biz News Avertismentul transmis de şeful FMI. Milioane de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă

Avertismentul transmis de şeful FMI. Milioane de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă

Avertismentul transmis de şeful FMI. Milioane de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă
09 Apr 2015   •   20:15

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, avertizează că o creștere economică mediocră ar putea deveni "noua realitate" şi ar putea lăsa milioane de persoane fără un loc de muncă, informează Reuters.

În cadrul unui discurs susţinut la Atlantic Council, Lagarde a estimat că în acest an economia mondială va înregistra o creștere similară cu cea de anul trecut, 3,3%. Acest avans, spune şeful FMI, nu este suficient pentru a șterge pagubele provocate de recesiunea globală.

"În urmă cu șase luni am atras atenția asupra riscului unei noi mediocrități, o creștere economică slabă pentru o perioadă lungă de timp. Astăzi trebuie să împiedicăm ca această nouă mediocritate să nu devină noua realitate", a afirmat Christine Lagarde.

Experţii FMI se așteaptă la o creștere economică mai robustă în SUA și Marea Britanie, dar şi-au înrăutăţit estimările pentru multe economii emergente, inclusiv China, Brazilia și Rusia.

FMI va publica marţea viitoare noile sale prognoze privind evoluţia economiei mondiale.


×
Subiecte în articol: FMI economia mondiala Christine Lagarde
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close