Antena 3 CNN Economic Biz News Azerbaijan ar putea exploata ţiţei şi gaze din România

Azerbaijan ar putea exploata ţiţei şi gaze din România

Azerbaijan ar putea exploata ţiţei şi gaze din România
Sursa foto: romania
02 Feb 2010   •   14:34

România şi Azerbaijan au semnat, marţi, un memorandum de cooperare în sectorul energetic, prin care compania azeră SOCAR ar putea exporta în Uniunea Europeană, inclusiv în România, petrol şi gaze naturale, a declarat Coreliu Condrea, director în Ministerul Economiei, scrie Mediafax.

"Prin acest memorandum s-a stabilit colaborarea României cu Azerbaijanul în orice proiect care să vizeze transportul de petrol şi gaze din zona Caspică spre Uniunea Europeană, inclusiv România", a spus Condrea, membru al unei delegaţii române la Baku în frunte cu Tudor Şerban, secretar de stat în Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Acesta mai spune că Azerbaijan ar putea livra gaze naturale lichefiate în România, dar decizia va fi luată în urma finalizării studiului de fezabilitate al unui terminal pe care Romgaz Mediaş vrea să îl construiască la Constanţa.

"Colaborarea cu Azerbaijan ar putea viza importul de gaze naturale lichefiate şi livrări de ţiţei pentru oleducutul PEOP", a declarat sursa.

Terminalul de gaz natural lichefiat ar putea aduce României trei-patru miliarde metri cubi de gaze în plus annual. Studiul de fezabilitate ar putea fi finalizat în 2010.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, spunea în ianuarie, că România vrea să urgenteze semnarea unui acord trilalteral cu Azerbaijan şi Georgia pentru implicarea în proiectul gazoductului White Stream 2, care presupune transportul de gaze naturale lichefiate din Georgia în Constanţa.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România titei gaze
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close