Antena 3 CNN Economic Biz News Banca Mondială alocă un MILIARD de dolari pentru cartografierea resurselor naturale ale Africii

Banca Mondială alocă un MILIARD de dolari pentru cartografierea resurselor naturale ale Africii

Banca Mondială alocă un MILIARD de dolari pentru cartografierea resurselor naturale ale Africii
Sursa foto: Foto: www.nationsonline.org
06 Feb 2014   •   07:26

Un fond de un miliard de dolari pentru cartografierea resurselor naturale ale Africii va fi deschis în iulie de Banca Mondială, relatează AFP.

"Iniţiativa va scoate la suprafaţă adevărata valoare a resurselor minerale ale Africii", a spus Tom Butler, la Cape Town, în Africa de Sud.

Informaţiile geologice vor fi obţinute prin satelit sau prin avion şi vor fi utilizate de investitori, de cercetători, dar şi de lideri politici şi autorităţi de reglementare.

Conform Băncii Mondiale, continentul african dispune de imense resurse naturale (petrol, cărbune, diamante) care atrag interesul companiilor străine, în special chineze, dar o largă parte a acestora rămâne neexploatată.

Valoarea pe metru pătrat a resurselor din subsolul Africii Subsahariene reprezintă doar un sfert din cea a ţărilor în curs de dezvoltare.

 "Africa nu are mai puţine resurse geologice decât Canada sau Australia, însă există o cantitate imensă care încă trebuie descoperită", a adăugat reprezentantul Băncii Mondiale.

×
Subiecte în articol: africa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close