Antena 3 CNN Economic Biz News Băncile anunţă dobânzi şi comisioane mai mici. Vezi cele mai avantajoase credite

Băncile anunţă dobânzi şi comisioane mai mici. Vezi cele mai avantajoase credite

Băncile anunţă dobânzi şi comisioane mai mici. Vezi cele mai avantajoase credite
Sursa foto: bani
21 Mar 2010   •   10:34

Dacă vreţi să faceţi rost de bani pentru vacanţa de vară sau vă calculaţi bugetul ca să vă cumpăraţi o locuinţă, ar fi bine să ştiţi că băncile sunt hotărâte să dezgheţe creditarea. Şi scad, lună de lună, dobânzile la toate tipurile de credite.

Un domn a luat, în urmă cu doi ani, un credit de nevoi personale de zece mii de euro ca să-şi cumpere maşină. A plătit până acum o rată lunară de o mie de lei. Luna trecută, un ofiţer de credite l-a anunţat că are o ofertă mai bună pentru el. O refinanţare cu dobânzi şi comisione mai mici.

De la începutul anului, băncile au tăiat până la şase procente din dobânzile la împumuturile de consum. Astfel, cele mai bune costuri în lei, cu toate comisioanele incluse, variază între 14 şi 18% pe an. Au ajuns aproape de dobânzile creditelor în euro care pleacă de la 15% pe an. Primul semn că bancherii vor să dea credite, mai ales în moneda naţională, dacă ar avea şi cui.

Românii sunt, însă, interesaţi de împrumuturile cu ipotecă. Iar analiştii spun că şi aici, dobânzile au ajuns la nivelul de acum trei ani. În euro vă puteţi împrumuta la dobânzi care pleacă de la 6,8% pe an. Surpriza vine la cele în lei, unde costul de finanţare a coborât şi sub 10%.

Bancherii promit că ieftinirile nu se opresc aici. În plus, şi condiţiile de selecţie a clienţilor vor fi mai lejere decât până acum.

CREDITE IPOTECARE ÎN EURO

- Volksbank 6,84%
- BRD 6,95%
- Emporiki Bank 7,14%

CREDITE IPOTECARE ÎN LEI

- Emporiki Bank 9,33%
- BRD 10,62%
- BCR 10,96%

CREDITE DE NEVOI PERSONALE ÎN EURO

- Credit Europe Bank 15,20%
- ATE Bank 15,84%
- Garanti Bank 15,89%

CREDITE DE NEVOI PERSONALE ÎN LEI

- BRD 14,25%
- Banca Transilvania 16,50%
- Piraeus Bank 17,78%

Observator


×
Subiecte în articol: credite euro lei dobanda banca finantare rata
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close