Antena 3 CNN Economic Biz News Bancnota de 10 lei, înnoită de la 1 decembrie

Bancnota de 10 lei, înnoită de la 1 decembrie

Bancnota de 10 lei, înnoită de la 1 decembrie
14 Noi 2008   •   19:48

Începând cu 1 decembrie, românii vor folosi o nouă bancnotă de 10 lei, care va fi pusă în circulaţie de Banca Naţională a României (BNR). Potrivit Mediafax, noua bancnotă va păstra caracteristicile grafice ale cupiurilor aflate în circulaţie, însă va fi reproiectată din punct de vedere al elementelor de siguranţă.
"Reproiectarea bancnotelor reprezintă o practică a băncilor centrale şi se realizează periodic, ca urmare a rezultatelor constatate asupra modului de comportare a acestora în circulaţie şi a incidenţei contrafacerilor", se arată într-un comunicat remis, vineri, sursei citate.
Noua bancnotă va arăta întocmai ca cea veche, doar că va suferi unele schimbări la capitolul elemente de siguranţă. Astfel, s-a renunţat la imprimarea în relief pe ambele feţe ale bancnotei, iar în porţiunea transparentă în locul valorii de ?10" au fost imprimate două pensule aurii. Celelalte elemente de siguranţă, cum ar fi elementul auriu sau firul de siguranţă rămân neschimbate.
Noile bancnote de 10 lei, reproiectate, vor circula în paralel cu cele din prezent, care vor fi retrase de pe piaţă, treptat, pe măsură ce se uzează şi devin improprii circulaţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BNR
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close