Antena 3 CNN Economic Biz News Băneasa Investments "scârţâie". Partenerii se ceartă în tribunal pe sute de mii de dolari

Băneasa Investments "scârţâie". Partenerii se ceartă în tribunal pe sute de mii de dolari

Băneasa Investments "scârţâie". Partenerii se ceartă în tribunal pe sute de mii de dolari
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    22 Aug 2011   •   23:08

Băneasa Investments scârţâie din toate încheieturile. Partenerii acestei afaceri de miliarde de euro au dezgropat securea războiului şi şi-au dat întâlnire la tribunal. Miza o reprezintă câteva sute de mii de dolari neplătiţi, de trei ani încoace, de controversatul Puiu Popoviciu către Universitatea de Agronomie. Instituţia s-a asociat acum zece ani cu Puiu Popoviciu într-un gigantic proiect imobiliar, care valorează acum miliarde de euro.

Teoretic, cei doi parteneri trebuia sa vină cu părţi egale în Băneasa Investments, iar profiturile să fie împărţite tot egal. În realitate, este ca şi cum Popoviciu ar fi participat în această asociere cu un apartament, iar Universitatea ar fi pus la bătaie Casa Poporului.

"Nu a fost un simplu apartament, ci o serie de imobile cu spaţii şi toate efectele economice pe care dânşii le-au adus ca aport la capitalul social al societăţii", a declarat Ştefan Diaconescu, rector la USAMV.

Agronomia a intrat în afacere cu cele 220 de hectare ale fermei Băneasa, un teren cât 1% din întreaga suprafaţă a Bucureştiului. Surpriza apare la evaluare - imensa bucată de pământ este la aceeaşi valoare cu cele patru spaţii comerciale oferite de firmele lui Popoviciu.

Pentru a afla valoarea reală, s-a apelat la un agent imobiliar şi s-a făcut turul proprietăţilor. Trăgând linie, imensul teren a fost subapreciat cam de zece ori, iar gogoaşa evaluării a fost înghiţită atunci de Universitate.

Nu e singura păcăleală din această asociere. Ani la rând, şefii Universităţii Agricole s-au lăudat că prin asociere primeau anual peste o jumătate de milion de dolari. Până acum câţiva ani, când robinetul dolarilor s-a oprit.

"În 2008-2009 a apărut o serie de divergenţe între noi şi partenerii de la Băneasa nu ne-au mai plătit acea sumă de minim garantat", se plânge Ştefan Diaconescu.

Numai că, în instanţă sunt alte dosare, pentru alte 60 de hectare din Ilfov închiriate de Agronomie lui Popoviciu, în schimbul acelei sume garantate.

 

×
Subiecte în articol: imobiliare dolari tribunal terenuri
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close