Antena 3 CNN Economic Biz News Baronii locali nu mai primesc bani de la Guvern dacă nu finalizează proiectele în derulare

Baronii locali nu mai primesc bani de la Guvern dacă nu finalizează proiectele în derulare

Baronii locali nu mai primesc bani de la Guvern dacă nu finalizează proiectele în derulare
Sursa foto: baron local
07 Ian 2010   •   18:26

Comisiile de buget au dat o lovitură grea baronilor locali. Aceştia nu vor mai putea primi bani de la Guvern fără să finalizeze proiectele în derulare. Ministrul de Finanţe s-a plâns de nivelul scăzut al veniturilor care ajung la buget. Unul dintre motive este sistemul de taxe şi de impozite.

?Din punctul meu de vedere, dacă putem să scădem taxele şi să mărim veniturile aş fi foarte deschis pentru această idee. Sunt reticent vizavi de riscul pe care l-ar constitui pentru un sitem care nu e foarte echilibrat. Liberalii cred că bugete alocate pentru sănătate, armată şi justiţie sunt prea mici. de exemplu banii pentru medicamentele compensate vor ajunge în 2010 doar pentru 6 luni?, a afirmat deputatul Eugen Nicolăescu.
Parlamentarii din comisii au înaintat sugestii privind creşterea veniturilor la buget. În cadrul unei discutii mai largi impozitarea averilor mari poate fi dezbatuta trebuie definit ce inseamna averi mari.
Social democraţii au criticat aspru proiectul de buget şi spun că nu îl vor vota. Opoziţia a depus peste 3.000 de amendamente. Cei de la PSD cer luarea de măsuri anticriză, acordarea de ajutoare de stat pentru agricultură şi majorarea bugetului pentru agricultură şi majorarea bugetului Educaţie pentru ca să nu fie daţi afară 15.000 de oameni. Pe de altă parte liberalii cer acordarea a 1 la sută din PIB pentru Cercetare, dar şi alocarea a un procent din banii Ministerului Sănătăţii pentru investiţii.
Antena3

×
Subiecte în articol: baroni locali guvern proiecte
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close