Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: 700 de km de autostradă în 2011

Băsescu: 700 de km de autostradă în 2011

Băsescu: 700 de km de autostradă în 2011
Sursa foto: traian basescu
12 Mar 2009   •   10:01

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri seară, într-un interviu acordat emisiunii Biz Bazar, moderată de Moise Guran., că în doi ani România va avea 700 de kilometri de autostradă.

Totodată, preşedintele a criticat sever costurile kilometrului executat în România, care sunt cu o treime mai mari faţă de celelalte ţări europene.

"Peste doi ani, vom avea şi noi 700 de kilometri de autostrăzi în total, vă asigur", a răspuns şeful statului, când Moise Guran a dat exemplul Poloniei care are aproape 700 de kilometri de autostradă, comparativ cu puţin peste 200 ai României.

Potrivit preşedintelui, un kilometru de autostradă ar trebui să coste, în România, cu 30 la sută mai puţin decât preţul într-o ţară din Europa de Vest.

Traian Băsescu spune că preţurile se măresc şi din cauza unor prevederi legislative, care sunt condiţii pentru accesarea contractelor de construcţie de autostrăzi.

Preşedintele a declarat că, pentru ca o firmă canadiană să obţină un contract de execuţie de autostrăzi, trebuie să fi realizat în trecut minim 500 de km.

"Astfel se ajunge la situaţia în care la licitaţie participă doar firmele mari, care însă nu sunt reprezentate decât de un om cu un laptop şi, eventual, de un altul care îi cară laptop-ul, căci lucrările se execută tot cu firme româneşti, dar cu preţurile din afară", a declarat Băsescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: presedintele Romaniei Polonia antena3
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close