Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Banii FMI ar putea fi folosiţi pentru pensii şi salarii mici în cazul agravării crizei

Băsescu: Banii FMI ar putea fi folosiţi pentru pensii şi salarii mici în cazul agravării crizei

Băsescu: Banii FMI ar putea fi folosiţi pentru pensii şi salarii mici în cazul agravării crizei
Sursa foto: Trian Basescu
16 Apr 2009   •   11:25

O parte din banii de la FMI ar putea fi folosită în mod excepţional pentru a echilibra pensiile şi salariile mici în cazul în care criza se va agrava, a declarat joi preşedintele Traian Băsescu, aflat în vizită în Liban.
Şeful statului a făcut o serie de precizări despre acordul ţării noastre cu Fmi în cadrul unei întâlniri, la Beirut, cu oamenii de afaceri libanezi.
"Vom lua un împrumut de 20 de miliarde de la CE şi FMI. 13 miliarde de euro vor merge către BNR pentru a consolida rezervele naţionale şi pentru stabilitatea monedei în raport cu celelalte valute. Alte 6 miliarde sunt pentru Guvern, în special pentru investiţii. Numai în condiţii excepţionale cele 6 miliarde pot fi folosite pentru alte tipuri de acţiuni decât investiţiile. Dacă e nevoie, vom folosi aceşti bani pentru pensiile şi salariile mici în cazul în care criza se va agrava", a declarat preşedintele Băsescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close