Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Bocitoarele vechii economii să nu se mai plângă, exportăm mai mult ca în urmă cu 10 ani

Băsescu: Bocitoarele vechii economii să nu se mai plângă, exportăm mai mult ca în urmă cu 10 ani

Băsescu: Bocitoarele vechii economii să nu se mai plângă, exportăm mai mult ca în urmă cu 10 ani
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Dec 2011   •   21:59

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la o întâlnire cu oameni de afaceri, că "bocitoarele" vechii economii ar trebui să nu se mai plângă, pentru că România exportă în prezent mai mult ca în urmă cu zece ani, informează Mediafax.
   
"Aş face o remarcă legată de bocitoarele vechii economii - cei care plâng Unde e economia României de altădată?. Vreau să spun aici, de faţă cu exportatorii: economia românească de altădată exporta de 10 miliarde de dolari pe an", a spus preşedintele.
   
Băsescu a adăugat că, prin comparaţie, anul acesta cifra exporturilor s-a apropiat de circa 60 de miliarde de dolari.
   
"Anul acesta, exportatorii români exportă circa 45 de miliarde de euro, deci aproape 60 de miliarde de dolari. Deci un prim mesaj către în afară: Nu mai bociţi că n-aveţi ce", a spus preşedintele.
   
El a adăugat că în prezent economia românească "nu mai are repartiţie dată de undeva", ci se bazează exclusiv pe competitivitate.
   
Preşedintele a participat, luni, la Gala Jubiliară ANEIR 2011, eveniment organizat de Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România, în parteneriat cu Banca Naţională a României.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close