Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Continui să cer guvernului reducerea cheltuielilor sociale (VIDEO)

Băsescu: Continui să cer guvernului reducerea cheltuielilor sociale (VIDEO)

Băsescu: Continui să cer guvernului reducerea cheltuielilor sociale (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Sep 2010   •   09:37

Preşedintele Traian Băsescu le dă din nou veşti proaste românilor. Şeful statului a cerut guvernului să reducă şi la anul cheltuielile, ceea ce ar putea să însemne, printre altele, salarii şi mai mici. Chiar şi aşa, preşedintele îi asigură pe români că de anul viitor ţara noastră va avea creştere economică.

"Vom intra pe creştere economică în mod cert de anul viitor, dar este de văzut dacă se va menţine trendul de creştere şi pe trimestrele 3 şi 4", a declarat, miercuri, preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a dat aceste asigurări la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu ambasadorii României. Băsescu susţine, însă, că ritmul de creştere economică ar putea fi, totuşi, influenţat de creştere TVA-ului.

"Dacă nu se introducea creşterea TVA, trimestrele 3 şi 4 aveau sigur creştere", a spus şeful statului.

Băsescu a cerut în continuare reducerea cheltuielilor până la nivelul la care România îşi permite să consume. Şeful statului a cerut guvernului un asemenea efort, chiar cu riscul de a fi înjurat.

"Vreau să înţelegeţi de ce voi avea în continuare poziţii prin care să cer accentuarea austerităţii. Fără asta nu vom putea avea în 2011 bani pentru investiţii. Vreau să ştiţi motivul pentru care îmi ?place? să fiu înjurat. Sunt oameni în care politicienii trebuie să-şi asume responsabilitatea. Sau măcar să aibă conştiinţa împăcată?, a declarat Băsescu.

"Continui să cer guvernului să reducă cheltuielile sociale. (...) Nu există bani pentru programe speciale de relansare a economiei, pentru că tot ce împrumutăm se duce în cheltuieli de consum",  a mai spus şeful statului.

Potrivit Institutului de Statistică, economia României a crescut cu 0,3% faţă de perioada ianuarie-martie, însă este cu 0,5% mai mică faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.



Antena 3


×
Subiecte în articol: cheltuieli economie crestere
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close