Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Discut cu FMI posibilitatea ca cea de a doua tranşă din împrumut să meargă la buget

Băsescu: Discut cu FMI posibilitatea ca cea de a doua tranşă din împrumut să meargă la buget

Băsescu: Discut cu FMI posibilitatea ca cea de a doua tranşă din împrumut să meargă la buget
Sursa foto: traian basescu
06 Aug 2009   •   08:04

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR, că va discuta, joi, cu reprezentanţii FMI, despre posibilitatea ca tranşa a doua din împrumutul contractat de România să fie îndreptată spre bugetul de stat şi nu spre BNR, aşa cum s-a stabilit iniţial.
Şefului statului are programată, de la ora 12.30, la Cotroceni, primirea delegaţiei Fondului Monetar Internaţional condusă de Jeffrey Franks, şef de misiune pentru România.
"Va trebui să vedem în ce măsură putem obţine de la FMI dreptul de a îndrepta a doua tranşă din împrumut către bugetul de stat şi nu către BNR", a spus Băsescu, precizând că va discuta acest lucru cu reprezentanţii FMI chiar joi, la Cotroceni.
El a menţionat că din evaluările existente, în acest an se va înregistra un deficit bugetar de 8%-8,5%. Băsescu a adăugat că poziţia FMI ar putea fi de a cere în schimb un efort din partea României astfel încât deficitul să atingă totuşi 7 sau 7,2%, scrie Mediafax.
Preşedintele a spus că resursa ar putea fi îndreptată spre finanţarea deficitului dar şi spre investiţii în Sănătate şi Educaţie.
El a menţionat că soluţia ar putea fi reducerea cheltuielilor din aparatul administrativ, prin trimiterea în şomaj a personalului neperformant, precum şi scăderea cheltuielilor materiale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close