Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu, împotriva majorării TVA: Sper ca întâi să se impoziteze orice venit, inclusiv pensiile (VIDEO)

Băsescu, împotriva majorării TVA: Sper ca întâi să se impoziteze orice venit, inclusiv pensiile (VIDEO)

Băsescu, împotriva majorării TVA: Sper ca întâi să se impoziteze orice venit, inclusiv pensiile (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Iul 2010   •   13:49

Preşedintele Traian Băsescu vrea impozit pe orice. Şeful statului a declarat, miercuri, la postul public de radio că nu este un susţinător al creşterii TVA iar varianta preferată de el este impozitarea pensiilor. Nu este pentru prima dată când şeful statului se declară împotriva majorării TVA.

Traian Băsescu susţine că pensionarii vor avea mai mult de suferit prin majorarea taxelor şi speră ca de la anul Guvernul să nu vină cu o creşterea a TVA, ci sa introducă impozitul pe pensii.

""Eu nu spun că trebuie tăiată această pensie, dar nu cred că există venit în România care nu trebuie impozitat. Sper ca de la 1 ianuarie Guvernul să nu vină cu o altă măsură de genul mărim TVA cu câteva procente şi să nu introducă impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii", a declarat Traian Băsescu la RRA.

"Mi-am asumat oprobriul privind micşoararea pensiilor. Aveam şi o altă variantă: impozitarea pensiilor cu cota unică de 16%", a mai spus şeful statului.

Referitor la problema inundaţiilor, Traian Băsescu susţine că "acum nu avem în buget nicio resursă să îmbunătăţim situaţia pentru eventuale inundaţii la toamnă sau din viitor".

"Nu o spun cu cinism, o spun ca un semnal de alarmă. Dacă nu restructurăm cheltuielile bugetare, nu vom avea ce să facem cu nimic. Astăzi sper că va ieşi o Hotărâre de Guvern prin care la Săuceşti să se înalţe acel dig", a declarat Traian Băsescu, adăugând că "a venit momentul adevărului în care trebuie sa mergem în buget în acele zone care ne iau orice perspectivă de dezvoltare a ţării".

Şeful statului a ţinut să mai precizeze că nu se simte "singur responsabil pentru soarta ţării", ci că "toţi 22 milioane de români suntem responsabili".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: venit pensii impozit
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close