Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu, la întâlnirea cu delegaţia FMI: Insist ca România să intre în zona Euro în 2015

Băsescu, la întâlnirea cu delegaţia FMI: Insist ca România să intre în zona Euro în 2015

Băsescu, la întâlnirea cu delegaţia FMI: Insist ca România să intre în zona Euro în 2015
Sursa foto: Foto: INTACT Images
07 Mai 2011   •   15:42
UPDATE 15:50. Preşedintele Traian Băsescu va susţine o declaraţie de presă la ora 17:30, după încheiera întrevederii cu delegaţia FMI, care are loc la Palatul Cotroceni. Guvernul şi delegaţia FMI au ajuns la un acord privind acţiunile asumate de Executiv, iar scrisoarea de inteţie a fost redactată.


Preşedintele Traian Băsescu discută la această oră cu delegaţia FMI, la Palatul Cotroceni. Întâlnirea trebuia să aibă loc vineri, dar a fost amânată. De altfel, negocierile dintre reprezentanţii Fondului şi Guvern au fost o perioadă în impas, cele două părţi ajungând sâmbătă la un acord.

Potrivit Mediafax, Traian Băsescu "insistă" asupra menţinerii anului 2015 ca obiectiv pentru admiterea României în zona Euro.
   
La începutul discuţiilor, când presa a avut acces, preşedintele a reamintit membrilor delegaţiei că în România vor fi alegeri şi că problema principală rămâne criza economică economică care traversează ţara, despre care nu este convins că a fost depăşită.

"Problema este criza pe care o traversăm...nu sunt convins că am ieşit", a spus preşedintele, adresându-se membrilor delegaţiei FMI.
   
Dar, preşedintele a înţeles "foarte bine" că performanţa economică este "un indicator de succes".
   
Preşedintele Băsescu s-a referit la discuţiile despre zona Euro, spunând că insistă asupra menţinerii lui 2015 ca obiectiv pentru admiterea României în zona Euro.
   
Discuţia între preşedintele României şi membrii delegaţiei FMI continuă cu uşile închise.
   
Vineri, delegaţia FMI şi Guvernul nu ajunseseră la o înţelegere privind societăţile de stat care urmează să fie privatizate sau restructurate, dar nici asupra momentului şi nivelului de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale.
   
"Negocierile s-au blocat şi de aceea nu s-a finalizat nici scrisoarea de intenţie, care trebuia formulată astăzi (vineri - n.r.). Guvernul nu vrea să privatizeze aproape nimic din ce a cerut FMI. Autorităţile vor şi ca decizia privind reducerea CAS să fie adoptată mai repede, pe fondul încasărilor bune din primul trimestru, deşi iniţial se vorbise ca măsura să fie anunţată după mijlocul anului. Din aceste motive s-a amânat şi întâlnirea cu preşedintele Băsescu", declarau surse apropiate negocierilor, citate de Mediafax.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close