Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu, la Roşia Montană: România a pierdut pentru că oamenii politici au fost laşi

Băsescu, la Roşia Montană: România a pierdut pentru că oamenii politici au fost laşi

Băsescu, la Roşia Montană: România a pierdut pentru că oamenii politici au fost laşi
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Aug 2011   •   13:58

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, vineri la Roşia Montană, pe marginea proiectului minier din zonă, că „este esenţial ca guvernele să hotărască ce trebuie“.

Băsescu a precizat că românii trebuie să fie informaţi corect în legătură cu poluarea din zonă, apoi şeful statului a precizat că „orice ţară care are resurse, le foloseşte“, iar un proiect ca cel de la Roşia Montană ar face locuri de muncă.
  
„Eu nu sunt adeptul laşităţii decizionale. De dragul de a fi mângâiat pe creştet de un ONG vocal sau de o televiziune mai mult sau mai puţin naţională sau anti-naţională, poate interveni şi laşitatea. Am văzut-o la foarte mulţi oameni politici. Dacă acest proiect (exploatarea zăcămintelor de aur de la Roşia Montană - n.r.) stă îngropat din 1997până acum, unul dintre motivele serioase este laşitatea oamenilor politic, care nu au vrut să îi doară capul“, a declarat Băsescu

Şeful statului a precizat că „dacă se dădea drumul la proiect din '97, ne găsea creşterea preţului la aur în plină exploatare.“

Preşedintele s-a arătat deosebit de iritat de comentariul unuia dintre jurnaliştii prezenţi, care a spus că, prin ceea ce tocmai a declarat, şeful statului îl face implicit laş şi pe premierul Emil Boc.

„Nu, doamnă! Vă fac implicit laşi şi pe dumneavoastră care ştiţi, dar nu aveţi curaj să vă asumaţi, să spuneţi cinstit ce este aici. Toţi ascundeţi realitatea de la Roşia Montană“, a răbufnit Băsescu.

„De ce credeţi că România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de CO2?! Asta s-a întâmplat. România a pierdut 1,2 miliarde în preţuri de azi, având certificate de vânzare de circa trei miliarde, în preţuri de 2008. De ce? Pentru că oamenii politici au fost laşi“, a adăugat Băsescu.

Preşedintele Băsescu a precizat că renegocierea contractului trebuie făcută.

Traian Băsescu a venit în vizită la Roşia Montană în judeţul Alba, pentru a vizita zona şi pentru a se informa despre proiectul minier care vizează exploatarea de zăcăminte aurifere.

 


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close