Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Nu e o bâlbâială deloc la Guvern. Niciun ministru nu a anunţat mărirea salariilor

Băsescu: Nu e o bâlbâială deloc la Guvern. Niciun ministru nu a anunţat mărirea salariilor

Băsescu: Nu e o bâlbâială deloc la Guvern. Niciun ministru nu a anunţat mărirea salariilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Aug 2011   •   21:28

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în cadrul unui interviu la B1 TV, că nu consideră că apariţia informaţiilor cu privire la mărirea salariilor bugetarilor drept o bâlbâială a Guvernului. În opinia preşedintelui României, aceasta ar fi fost o bâlbâială dacă informaţia ar fi venit de la un ministru, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

"Nu e o bâlbâială deloc la Guvern, pentru că eu nu am văzut ministru care să anunţe mărirea salariilor. Sigur, sursele pot merge, se poate spune orice" a declarat Traian Băsescu.

Conform preşedintelui, a existat o discuţie cu misiunea FMI la Cotroceni, aceasta a tratat perspectiva de a înapoia bugetarilor salariile reduse, dar, în ciuda faptului că România a depăşit prognozele de venit cu jumătate de miliard, nu s-a găsit o variantă realistă pentru majorarea salariilor bugetarilor.

Preşedintele a explicat că economia făcută de România a fost de aproximativ jumătate de miliard de euro, în timp ce ţara se împrumută cu 5,8 miliarde de euro.

"E aproape inadmisibil ce au făcut politicienii. Dacă s-a făcut o mică economie, în loc să împrumutăm mai puţin, repede s-o dăm" a declarat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: bugetari guvern
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close