Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Reducerile de cheltuieli vor continua în 2011. Ieşim din recesiune în primul semestru

Băsescu: Reducerile de cheltuieli vor continua în 2011. Ieşim din recesiune în primul semestru

Băsescu: Reducerile de cheltuieli vor continua în 2011. Ieşim din recesiune în primul semestru
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Dec 2010   •   18:30

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că România a scăpat de incapacitate de plată şi că va ieşi din recesiune anul viitor. Cu toate acestea, şeful statului a anunţat că reducerile de cheltuieli vor continua şi în 2011, atât cele sociale, cât şi cele cu forţa de muncă.

"Bugetul pe 2011 vizează continuarea procesului de consolidare fiscală. Vor continua politicile de reduceri a cheltuielilor, fie că sunt sociale, fie cu forţa de muncă. Dacă în 2010 s-a făcut o ajustare destul de brută a numărului de salariaţi, în 2011 trebuie să se treacă pe ajustarea fină, adică dându-se mare atenţie sectoarelor care au nevoie de personal în plus, cum ar fi sănătatea şi sectoarelor care au rămas încă cu personal foarte mult", a declarat Traian Băsescu, adăugând că în a doua privinţa se referă în special la Ministerul de Finanţe şi la cel de Interne.

Băsescu: Vor continua politicile de reduceri a cheltuielilor


Preşedintele s-a arătat, însă, încrezător în privinţa ieşirii româniei din recesiune. Băsescu susţine că acest lucru se va întâmpla în primul semestru al anului viitor.

"Suntem încă în perioadă de criză, dar cu perspectiva să ieşim din recesiune în primul trimestru al anului viitor, în primul semestru al anului viitor România va ieşi din recesiune. Este stabilizată, evoluţia este, să spunem, relativ uşor de anticipat", a spus Băsescu.

"În mod categoric, România a scăpat de incapacitate de plată", a adăugat preşedintele.

În aceeaşi conferinţă, şeful statului a anunţat că bugetul pe anul 2011 este proiectat pe o creştere economică de 1,5%, iar datoria publică guvernamentală va ajunge la sfârşitul anului 2011 la 39,5% din PIB.

Băsescu: Ieşim din recesiune


×
Subiecte în articol: recesiune crestere economica
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close