Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: România, incapabilă să iasă singură din criză fără relansarea economică a marilor puteri

Băsescu: România, incapabilă să iasă singură din criză fără relansarea economică a marilor puteri

Băsescu: România, incapabilă să iasă singură din criză fără relansarea economică a marilor puteri
Sursa foto: Traian Bãsescu
30 Sep 2009   •   15:45

România nu şi-a propus să iasă din criză prin eforturi proprii pentru că nu poate, a recunoscut miercuri preşedintele Traian Băsescu în faţa oamenilor de afaceri ialomiţeni. Aflat în vizită în acest judeţ, şeful statului a explicat că oricât ar cheltui Guvernul nu ar însemna decât o îndatorare excesivă cu rezultate prea puţin eficiente. În opinia preşedintelui, ţara noastră este dependentă de fenomenul globalizării şi de relansarea pieţelor marilor puteri economice. Băsescu a dat şi o prognoză: România va ieşi din criză după şase luni de la relansarea economică a Statelor Unite sau Germaniei.
"Foarte mulţi spun că Guvernul să scoată România din criza economică. Nu este posibil, costurile ar fi uriaşe cu rezultate absolut incerte, iar România nu-şi poate permite să împrumute sute de miliarde pentru a trasfera bani către agenţii economici. Mai ales că celălalt pilon al creşterii economice - consumul, este şi el redus", a declarat şeful statului.



Preşedintele a arătat că politica Guvernului s-a axat pe diminuarea la maxim a efectele crizei, ieşirea din această situaţie fiind însă dependentă de relansarea pieţelor marilor puteri economice.
"Şi dacă Guvernul avea o abordare de genul: creştem producţia industrială pompând bani de la bugetul de stat - bani împrumutaţi, desigur- nu ar fi avut unde vinde. Nu se putea prefigura decât un eşec", a susţinut Băsescu.
Şeful statului a propus, ca "soluţie a viitorului pentru România", să se investească în agricultură, ţara noastră având în acest sens un mare potenţial nefolosit. "O să spuneţi, domnule preşedinte, până acum nu prea aţi vorbit de agricultură. Nu am vorbit cum nu am vorbit nici despre sănătate, nici despre educaţie până când nu am înţeles că sunt în situaţie critică. Am sperat că odată cu intrarea în Uniunea Europeană şi agricultura va fi într-un fel stimulată, şi este stimulată de subvenţiile europene, dar este clar că trebuie să generăm politici pentru agricultură", a spus Băsescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close