Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: România nu e locomotivă care să tracteze economiile europene

Băsescu: România nu e locomotivă care să tracteze economiile europene

Băsescu: România nu e locomotivă care să tracteze economiile europene
Sursa foto: traian basescu
28 Mai 2009   •   00:39

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Atena, că România nu se poate relansa economic înaintea celorlalte ţări europene, nefiind o locomotivă care să tracteze economia europeană, ci un stat acomodat realităţilor economice din UE.
"Ceea ce vă pot spune cu certitudine este o realitate pe care nu o putem ignora. România nu se poate relansa economic înainte ca celelalte ţări din Europa să se relanseze, dar ceea ce poate România să facă, ceea ce stă în puterea noastră este să diminuăm efectele crizei", a declarat preşedintele Traian Băsescu la Forumul Cooperarea economică Grecia-România.
Şeful statului le-a spus oamenilor de afaceri greci că România nu este o ţară "care să fie locomotiva care să tracteze economia europeană", ci este un stat acomodat realităţilor economice din Uniunea Europeană, dar care depinde de celelalte state pentru a-şi relansa economia. Totuşi, a afirmat şeful statului, chiar dacă România nu este o ţară care se va putea relansa singură, în mod sigur este şi va ramâne o ţară extrem de atractivă pentru investiţii străine, scrie Newsin.
Băsescu a precizat că, deşi România a încheiat un acord cu FMI, şi-a păstrat condiţiile care o fac atractivă pentru investitori: cota unică şi TVA-ul, arătând că, în plus, nici nu trebuie mărite taxele.
Şeful statului a recunoscut totuşi că ţării noastre i-ar fi prins bine încă vreo zece ani de creştere economică, dar că "cu certitudine ne vom relua creşterea economică".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica crestere economica
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close