Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: România nu intră în colaps dacă FMI nu ne dă a treia tranşă în decembrie

Băsescu: România nu intră în colaps dacă FMI nu ne dă a treia tranşă în decembrie

Băsescu: România nu intră în colaps dacă FMI nu ne dă a treia tranşă în decembrie
Sursa foto: fmi
06 Noi 2009   •   18:35

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Buzău, la o întâlnire cu oameni de afaceri, primari şi şefi de instituţii deconcentrate din judeţ, că România nu va intra în colaps în situaţia în care Fondul Monetar Internaţional nu va da undă verde tranşei de împrumut din decembrie, scrie Mediafax.

"Mâine pleacă delegaţia FMI fără a da undă verde tranşei de împrumut din decembrie, care jumătate era adresată bugetului de stat", a spus preşedintele Traian Băsescu la întâlnirea de la Prefectura Buzău cu oameni de afaceri şi primari din judeţ.

Şeful statului a anunţat că oficialii europeni au impus mai multe condiţii pentru acordarea următoarei tranşe de împrumut, printre care un guvern în funcţie, trimiterea bugetului la Parlament pentru validare până în 4 decembrie şi adoptarea Legii răspunderii fiscale.

"Dacă nu, oricum România nu va intra în colaps. Se vor găsi formule pentru plata pensiilor şi salariilor", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că România are "potenţial agricol enorm" şi că poate hrăni 80 de milioane de cetăţeni cu producţia agricolă autohtonă, deşi importă 70 la sută din hrana consumată.

"Toţi politicienii din '90 până în prezent, chiar şi eu, am înţeles greşit ce înseamnă agricultură. Vom face profit din agricultură dacă vom dezvolta industria alimentară. De fapt, asta este cheia să devenim din importatori neimportatori şi apoi exportatori, să se dezvolte industria alimentară. Să împingem către mediul rural linii de procesare a producţiei agricole. Asta o pot face oamenii de afaceri care trebuie să se îndrepte şi către mediul rural", a încheiat Băsescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI agricultura
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close