Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: România nu va rămâne în afara South Stream dacă acest proiect va fi realizat vreodată

Băsescu: România nu va rămâne în afara South Stream dacă acest proiect va fi realizat vreodată

Băsescu: România nu va rămâne în afara South Stream dacă acest proiect va fi realizat vreodată
Sursa foto: basescu
31 Iul 2009   •   12:27

România nu va rămâne în afara South Stream dacă acest proiect va fi realizat vreodată, a declarat preşedintele Traian Băsescu, adăugând că ţara noastră are abilitatea, ştiinţa şi interesul ca proiectul să nu ocolească România.


Preşedintele a declarat, la postul public de radio, cp atunci când celelalte state implicate în proiectul Nabucco au semnat pentru a participa şi la proiectul concurent, South Stream, "marii analişti şi cunoscători se dădeau cu capul de pereţi" în studiourile televiziunilor, acuzându-l că a lăsat România în afara coridoarelor energetice.

"Eu pot să le spun celor care se dădeau cu capul de pereţi prin studiouri arătând cum rămăsese România în afara coridoarelor energetice că, dacă vreodată se va face South Stream, România nu va fi în afara South Stream", a afirmat şeful statului, citat de Newsin.

Băsescu a argumentat că participarea României şi la South Stream ar fi fost "un act de inconsecvenţă".

"Până la urmă, poziţia noastră, poziţia americană şi Bruxelles-ul au readus Nabucco în actualitate. V-aş putea spune că, la Consiliul European din iarnă, Nabucco fusese scos de pe agenda priorităţilor Comisiei Europene, iar poziţia României a blocat scoaterea Nabucco de pe lista de priorităţi. Mai mult decât atât, am obţinut şi finanţare de la Comisie pentru Nabucco", a declarat Băsescu.
Proiectul Nabucco - iniţiat pentru reducerea dependentei UE de gazul rusesc - este în concurenţă cu un alt proiect de gazoduct, South Stream, dezvoltat de Gazprom şi italienii de la ENI, care va lega Rusia de Bulgaria, prin Marea Neagră.
Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close