Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Soluţia ca Guvernul interimar să prezinte bugetul pe 2010 nu e legală

Băsescu: Soluţia ca Guvernul interimar să prezinte bugetul pe 2010 nu e legală

Băsescu: Soluţia ca Guvernul interimar să prezinte bugetul pe 2010 nu e legală
Sursa foto: bani pusculita
06 Noi 2009   •   03:30

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că propunerea Parlamentului ca actualul guvern interimar să prezinte un buget pentru anul 2010 nu este o soluţie, "pentru că nu este legală".
"Soluţia adoptată de Parlament ca Guvernul interimar să prezinte bugetul nu mi se pare o soluţie, pentru că nu e legală. Trebuie modificată Legea răspunderii ministeriale, dar nu asta e singura problema pe care o avem. Avem Legea pensiilor, care e condiţie de Fond pentru tranşă şi avem Legea răspunderii fiscale. Nu ştiu ce derogare de la lege ar putea să dea Parlamentul", a spus Băsescu.

El a apreciat situaţia dificilă ca efect al "excesului de autoritate al Parlamentului, care a ţinut să trântească două guverne la interval de 30 de zile, cu o motivaţie extrem de inconsistentă".

"Nu poţi să ceri unui guvern pe care l-ai trântit, l-ai adus în situaţia de interimar, să-i ceri acum să facă bugetul", a mai spus şeful statului.

Parlamentul a adoptat, miercuri, Hotărârea prin care solicită guvernului să transmită proiectul privind bugetul pe 2010 şi declaraţia privind respectarea angajamentelor faţă de FMI.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close