Antena 3 CNN Economic Biz News BCR l-a recrutat pe Matei Filipidescu de la Raiffeisen pentru a-si intari divizia de investment banking

BCR l-a recrutat pe Matei Filipidescu de la Raiffeisen pentru a-si intari divizia de investment banking

BCR l-a recrutat pe Matei Filipidescu de la Raiffeisen pentru a-si intari divizia de investment banking
Sursa foto: Foto: Mediafax
de Catalin Ciocan    |    01 Iun 2011   •   19:57

Cea mai mare banca de pe piata romaneasca, BCR - aflata sub controlul austriecilor de la Erste, l-a cooptat in echipa sa de investment banking pe Matei Filipidescu de la Raiffeisen Investment.

Filipidescu are o experienta de sase ani in investment banking si consultanta de management, din 2006 lucreaza in cadrul Raiffeisen Investment, iar in ultimii doi ani si jumatate a detinut functia de director asociat.

“Vrem sa ne intarim pe piata interna, avem destul de multe proiecte si trebuie sa ne marim echipa. Intrebarea era pe cine luam si Matei se potriveste foarte bine cu echipa noastra, avand in vedere experienta lui”, a declarat Dan Weiler, directorul executiv al diviziei de corporate finance&investment banking din cadrul BCR.

Weiler spune ca BCR are in acest moment mandate de vanzare de la mai multi antreprenori romani, valoarea estimata a tranzactiilor fiind intre un minim de 5 milioane de euro si un maxim de 100 milioane de euro.

Raiffesen Investment este unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata de investment banking locala,trecandu-si in portofoliu unele dintre cele mai mari tranzactii de pe piata romaneasca precum achizitia de catre Groupama a companiei de asigurari Asiban, printr-o tranzactie de 350 milioane de euro, cea mai mare din Romania in 2008. Matei Filipidescu a facut parte din echipa care a pregatit aceasta tranzactie. BCR nu este un nume vizibil in piata de investment banking locala, insa de la venirea Erste in 2006, incet incet banca a inceput sa isi intareasca si sa isi diversifice portofoliul de operatiuni.

El are un master in project finance de la Universitatea Paris X Nanterre, un altul in inginerie generala de la Ecole nationale des Ponts et Chaussées si in Romania un master in inginerie civila de la Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti.

De asemenea, Filipidescu ocupa si pozitia de director financiar al Asociatiei Hipice Eclipse Racing, asociatia privata a crescatorilor de cai de curse din Romania.

Pe piata de investment banking au avut loc in ultima perioada mai multe mutari care au implicat romani, azi fiind anuntata oficial si trecerea lui Bogdan Ciobotaru de la Morgan Stanley la Renaissance Capital, despre care antena3.ro scrisese in premiera la inceputul saptamanii.

Ciobotaru va fi Head of Financing pentru Europa Centrala si de Est (ECE), Orientul Mijlociu si Africa. El s-a alaturat Renaissance Capital dupa 10 ani la Morgan Stanley, unde ultima functie ocupata fusese cea de director executiv, responsabil pentru pietele de actiuni din Africa si ECE.  


Renaissance Capital conduce consortiul care a castigat in acest an mandatul pentru intermedierea ofertei OMV Petrom (SNP), tranzactie estimata la peste 500 milioane de euro.


×
Subiecte în articol: BCR
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close