Antena 3 CNN Economic Biz News Bechtel promite primii 200 de km de autostradă până în 2012

Bechtel promite primii 200 de km de autostradă până în 2012

Bechtel promite primii 200 de km de autostradă până în 2012
Sursa foto: autostrada bechtel
09 Apr 2009   •   08:15

Compania americană Bechtel a anunţat că ar putea finaliza primii 200 de km de autostradă, respectiv tronsonul Câmpia Turzii ? Borş al Autostrăzii Transilvania, până la finele anului 2012.

Managerul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a declarat că 95% din terenuri de pe tronsonul menţionat au fost expropriate, însă finalizarea acestuia depinde de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, care trebuie să mute stâlpii de înaltă tensiune, reţelele de telefonie sau conductele de gaz şi apă din calea lucrărilor.

"Din discuţiile pe care le-am avut la începutul anului cu domnul ministru Berceanu, înţelegem că va mai exista o rundă de discuţii sau mai multe în care să stabilim un calendar pe perioada 2010-2012, astfel încât, la finalul lui 2012 să poată fi finalizată bucata de autostradă dintre Câmpia Turzii şi Borş. În momentul de faţă nu avem mai multe detalii, dar imediat ce vom avea o înţelegere şi pe următorii trei ani vom şti?, a precizat Sgârcitu, citat de Newsin.

Acesta a adăugat că, din cunoştinţele sale, atât ministerul ,cât şi CNADR doresc darea în folosinţă a tronsonului Câmpia Turzii ? Borş în 2012.

Bogdan Sgârcitu a mai spus că nu există prevăzute penalităţi în eventualiatea în care lucrările întârzie în acest an, însă Bechtel se întâlneşte săptămânal cu CNADNR pentru a raporta ritmului construcţiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close