Antena 3 CNN Economic Biz News Benzina s-a scumpit din nou. Află cât vei fi nevoit să plăteşti pentru un litru

Benzina s-a scumpit din nou. Află cât vei fi nevoit să plăteşti pentru un litru

Benzina s-a scumpit din nou. Află cât vei fi nevoit să plăteşti pentru un litru
Sursa foto: Foto: thedailygreen.com
10 Apr 2012   •   13:23

Benzina s-a scumpit astăzi în staţiile Rompetrol. Un litru de benzină costă mai mult cu 0,14 lei. Preţul motorinei nu s-a modificat.  Benzina Alto 101 are un preţ de referinţă de 6,58 lei pe litru.  Sortimentul popular, Efix benzină, are un preţ de 5,94 lei pe litru.

"Această creştere a preţului este, de fapt, o măsură de corelare a preţului benzinei practicat de companie cu evoluţia din ultima perioadă a cotaţiei la benzină. În ultimile 30 de zile, cotaţia internaţională a benzinei a crescut cu 40,7 dolari/tonă faţă de media ultimilor 30 de zile, iar cea a motorinei a scăzut cu 19,9 dolari/tonă faţă de aceeaşi perioadă. De exemplu, în data de 8 aprilie 2012, cotaţia internaţională a benzinei a fost de 1.190 dolari/tonă, iar a motorinei de 1.021 dolari/tonă. Deşi diferenţa de cotaţie a ajuns la 169 dolari/tonă pentru benzină, preţurile practicate la pompă de Rompetrol erau mai mici la benzină decât la motorină", a declarat Titov Buzescu, vicepreşedinte retail în cadrul grupului Rompetrol, citat de Mediafax.

Aceasta este cea de-a cincea scumpire a carburantului din acest an.  Cea mai recentă majorare a preţurilor a fost operată de Rompetrol la 24 februarie.






×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close