Antena 3 CNN Economic Biz News Bernard Madoff riscă 150 ani de închisoare, după ce a anunţat că va pleda vinovat de fraudă

Bernard Madoff riscă 150 ani de închisoare, după ce a anunţat că va pleda vinovat de fraudă

Bernard Madoff riscă 150 ani de închisoare, după ce a anunţat că va pleda vinovat de fraudă
Sursa foto: madoff
11 Mar 2009   •   09:32

Bernard Madoff şi-ar putea petrece restul vieţii după gratii după ce a fost de acord să pledeze vinovat de fraudă. Finanţistul de 70 de ani a apărut marţi la tribunal în costum şi cu vestă antiglonţ, fiind acuzat de 11 capete de fraudă ce au dus la înşelarea a celor mai faimoşi americani de miliarde de dolari.

Întrebat de judecător dacă Madoff va pleda vinovat, avocatul său a declarat "Cred că este o aşteptare cinstită?.
Madoff, care a fost eliberat urmare a unei cauţiuni de 10 milioane de dolari este în arest la domiciliu. La audierile de joi, victimele fraudei de 50 de miliarde de dolari ar putea avea prima şansă de a-l confrunta. Procurorii au declarat că acuzaţiile i-ar putea aduce un maximum de 150 de ani de închisoare şi au promis că nu vor avea milă.

?Acuzaţiile reflectă o arie extraordinară de infracţiuni comise de Bernard Madoff timp de peste 20 de ani. Deşi presupusele infracţiuni nu sunt noi, dimensiunea şi scopul fraudei lui Madoff sunt fără precedent, declara procurorul Lev Dassin, citat de The Times.

Acesta a precizat că eventuala recunoaştere a vinovăţiei nu va oferi protecţie unor presupuşi complici, printre care soţia şi copiii.
Madoff şi-a început cariera de broker în 1960 cu 5000 de dolari pe care i-a strâns ca salvamar la Long Island, şi a devenit un titan al Wall Street şi preşedinte al Nasdaq.

Acestea oferea clienţilor o rată de profit de până la 46 de procente pe ani. Dar el opera o schemă piramidală, în care investitorii mai vechi erau plătiţi cu banii mai noilor veniţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernard Madoff
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close