Antena 3 CNN Economic Biz News Binecuvântarea pe care a adus-o războiul. Creştere economică de 60% într-un an în care criza a terorizat lumea

Binecuvântarea pe care a adus-o războiul. Creştere economică de 60% într-un an în care criza a terorizat lumea

Binecuvântarea pe care a adus-o războiul. Creştere economică de 60% într-un an în care criza a terorizat lumea
de O.P.    |    26 Iul 2012   •   09:27

Ţările din Europa cad una după alta lovite de criza economică, însă analiştii economici au fost uluiţi atunci când s-au uitat către o ţară, care nu de mult a fost măturată de un război sângeros.

Libia a uimit întreaga lume atunci când a înregistrat cea mai mare creştere economică din acest an. Potrivit datelor furnizate de Financial Times PIB-ul Libiei a crescut cu 61% în 2012 faţă de anul trecut.

Această creştere uluitoare se datorează echilibrului care a acoperit ţara după înlăturarea regimului Muammar Ghaddafi. Datele arată că în 2011 economia Libiei s-a confruntat cu o scădere de 29,90% în 2011, însă prognoza analiştilor este mai mult decât optimistă arătând către o evoluţie de 14% în perioada 2012-2016.

Exporturile pe care România le-a făcut către Libia în acest an au crescut cu 4.5% constând în animale vii, medicamente sau echipamente pentru industria petrolieră.





×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close