Antena 3 CNN Economic Biz News Blaga: BNR a comunicat că Germania nu are datorii faţă de România. Senatul nu mai face comisie

Blaga: BNR a comunicat că Germania nu are datorii faţă de România. Senatul nu mai face comisie

Blaga: BNR a comunicat că Germania nu are datorii faţă de România. Senatul nu mai face comisie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
15 Dec 2011   •   12:52

Senatul a respins, joi, propunerea de înfiinţare a unei comisii speciale privind problematica datoriei istorice a Germaniei către România.

Potrivit Mediafax, decizia vine după ce preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat că BNR a comunicat că a identificat date suplimentare care indică faptul că România nu are creanţe faţă de Germania.
   
Proiectul de hotărâre pentru înfiinţarea comisiei a fost respins cu 65 de voturi "împotrivă", 48 de voturi "pentru" şi trei abţineri.
   
Conducerea Senatului a luat act, la finele lunii octombrie, de o scrisoare semnată de Radu Golban, economist, în care era semnalată existenţa unei datorii istorice a Germaniei către România, membrii Biroului Permanent hotărând să propună acestei Camere înfiinţarea unei comisii care să analizeze situaţia.
   
În scrisoarea înregistrată la Senat în 26 octombrie se subliniază că "în perioada subordonării României de către Germania hitleristă s-a încheiat, în 1935, acordul pentru reglementarea plăţilor între Imperiul German şi Regatul României, acordul prin care se stabilea ca plăţile, provenind din schimbul de mărfuri şi din alte obligaţii de stat şi particulare, să fie efectuate bilateral între BNR şi Casa de Compensaţie germană din Berlin".
   

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close