Antena 3 CNN Economic Biz News Blaga: Efectele crizei economice se vor resimţi cel puţin doi ani

Blaga: Efectele crizei economice se vor resimţi cel puţin doi ani

Blaga: Efectele crizei economice se vor resimţi cel puţin doi ani
Sursa foto: vasile blaga
25 Mar 2009   •   00:16

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, s-a declarat optimist în ceea ce priveşte modul în care România va depăşi perioada de criză, dar a estimat că recesiunea şi efectele acesteia se vor resimţi cel puţin doi ani de acum încolo.

Vasile Blaga a declarat în mod ferm că este optimist şi că are încredere în capacităţile României de a depăşi perioada de criză, precizând că acest lucru se va întâmpla în primul rând dacă vor fi reduse cheltuielile de personal şi cheltuielile de achiziţii de bunuri, capitole la care în 2008 s-au cheltuit sume impresionante.

"Dacă ne facem treaba, dacă reducem cheltuielile mult umflate anul trecut la capitolul cheltuieli de personal şi cheltuieli cu achiziţii de bunuri şi ne vom îndrepta spre tot ce înseamnă investiţii vom trece mult mai uşor peste aceşti minim doi ani grei", a declarat ministrul Blaga, citat de Mediafax.

"Consider absolut necesară încheierea acordului cu Uniunea Europeană şi cu celelalte bănci co-finanţatoare pentru a da o siguranţă României. Este clar că vom avea o comprimare a economiei. Nimeni nu poate oferi date certe în privinţa modului de comportare a unei economii în acest an şi cu atât mai puţin anul viitor. Sunt doar presupuneri", a spus Blaga.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close