Antena 3 CNN Economic Biz News Blaga îl contrazice pe Şeitan: Nici Obama nu poate răspunde când vor creşte salariile (VIDEO)

Blaga îl contrazice pe Şeitan: Nici Obama nu poate răspunde când vor creşte salariile (VIDEO)

Blaga îl contrazice pe Şeitan: Nici Obama nu poate răspunde când vor creşte salariile (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Aug 2010   •   08:41

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, recidivează şi promite din nou majorări de salarii. Creşterea veniturilor reprezintă de fapt o posibilă revenire la valorile din iunie 2010, dacă se renunţă la al 13-salariu şi la primele de vacanţă. Şeitan nu este susţinut nici măcar în guvern de unii colegi.
Ministrul Admnistraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, spune că nici Obama nu poate prevede creşteri salariale. În schimb, ministrul de Finanţe anunţă renunaţarea la impozitul minim de la 1 octombrie.

Veniturile personalului bugetar vor creşte anul viitor cu peste 10%, dă asigurări ministrul Muncii, Mihai Şeitan. El spune că legea care a redus veniturile cu 25% va fi aplicată până la sfârşitul anului. În 2011, potrivit aceleiaşi legi, salariile se vor majora, în funcţie de restructurările bugetare.

Ministrul Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga este, însă, de altă părere.

"La această întrebare şi cineva mult mai pregătit decât mine şi cu o influenţă mondială, preşedintele Obama, nu va putea răspunde", a spus Vasile Blaga, citat de Evenimentul Zilei.

Ministrul Muncii a mai spus că în prezent se negociază cu sindicatele şi patronatele nivelul salariul minim pe economie. Acesta va fi unul unic, şi va fi cuprins între 600 şi 700 de lei brut.

Guvernul are în plan şi eliminarea impozitului minim şi introducerea celui forfetar, scrie Financiarul.

"Impozitul minim dispare de la 1 octombrie. Es­te o dată certă. Până la finele anului nu-l înlocuim cu nimic, dar pen­tru 2011 lucrăm la impozitul forfetar, care ar trebui să fie introdus în ianuarie", a spus Vlădescu.

Impozitulul minim a fost introdus la 1 mai 2009. Analiştii au atras atenţia că o asemenea taxă va însemna falimentul a zeci de mii de microfirme.



Antena 3


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close