Antena 3 CNN Economic Biz News Blestemul care a căzut asupra FMI. Ce s-a întâmplat cu foştii conducători ai Fondului

Blestemul care a căzut asupra FMI. Ce s-a întâmplat cu foştii conducători ai Fondului

Blestemul care a căzut asupra FMI. Ce s-a întâmplat cu foştii conducători ai Fondului
de O.P.    |    31 Ian 2013   •   13:10

Spaniolul Rodrigo Rato si-a dat demisia de la Fondul Monetar International (FMI), cedand locul francezului Dominique Strauss-Kahn. Si astazi el suscita reprobarea compatriotilor sai pentru ca a dus Bankia la faliment si pentru ca a intrat in conducerea grupului Telefonica.

Rodrigo Rato a fost numit la 5 ianuarie in consiliul de conducere al Telefonica, principalul grup spaniol de telefonie, la opt luni dupa ce a parasit, in plin dezastru, presedintia Bankia. O mutare care a socat, pur si simplu, opinia publica spaniola, care nu a uitat misterul care a inconjurat demisia lui Rato, fost ministru de finante in guvernul Aznar, din functia de director general al FMI, in iulie 2004.

De altfel, ultimii trei predecesori ai actualului patron al ai institutiei mondiale cu sediul la Washington, Christine Lagarde, par blestemati. Toti trei au provenit din lumea politica si nici unul nu a reusit sa-si duca mandatul pana la capat. In momentul sau de glorie, Rato a fost considerat principal artizan al „miracolului economic spaniol din perioada 1996-2004”.

Invins in alegerile din martie 2004, el a profitat de demisia germanului Horst Kohler pentru a se propulsa la conducerea FMI. In ceea ce-l priveste pe acesta din urma, el si-a intrerupt misiunea la Washington pentru a deveni al 9-lea presedinte al Germaniei.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss-Kahn
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close