Antena 3 CNN Economic Biz News BNR: Datoriile pe care le face statul, fără să le plătească la timp, agravează problemele economiei

BNR: Datoriile pe care le face statul, fără să le plătească la timp, agravează problemele economiei

BNR: Datoriile pe care le face statul, fără să le plătească la timp, agravează problemele economiei
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Noi 2010   •   18:29

România are nevoie de un buget sănătos, pentru a spera anul viitor la o uşoară redresare economică. Banca Naţională atrage atenţia că plata datoriilor acumulate de stat trebuie să fie principala ţintă pentru anul viitor.

România poate avea probleme cu plata salariilor anul viitor, dacă nu găseşte o construcţie sănătoasă a bugetului, spune consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Datoriile pe care statul le face, fără să le plătească la timp, agravează şi mai mult problemele economiei

Reprezentanţii BNR spun că România nu se poate gândi la ieşirea din criză, dacă nu va reechilibra bugetul, iar singua soluţie viabilă rămâne atragerea de fonduri europene, capitol la care givernul este deficitar. România este pe ultimul loc între statele membre privind absorbţia acestor fonduri.

Pentru 2011, BNR a stabilit o ţină de inflaţie de 3,4%. Ultimul raport asupra inflaţiei a artătat că până la sfârşitul acestui an, inflaţia va urca până la 8,2% din cauza majorării taxei pe valoarea adăugată, dar şi din cauza creşterii preţurilor la fructe şi legume.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close