BNR menţine rata dobânzii de politică monetară la 6,25%

de Antena3.ro    |    29 Iun 2011   •   14:27
BNR menţine rata dobânzii de politică monetară la 6,25% Foto: Intact Images
BNR a decis să menţină rata dobânzii de politică monetară la 6,25%, pentru a noua şedinţă consecutiv, cu toate temerile legate de situaţia din Grecia.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu susţine că România stă bine şi la capitolul lichidităţi. Acesta prognozează o scătere a inflaţiei în perioada imediat următoare, de la 8 la 6%.

"BNR va monitoriza în continuare cu vigilenţă evoluţiile interne şi ale mediului internaţional, astfel încât, prin adecvarea instrumentelor de care dispune, să asigure realizarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor pe termen mediu şi consolidarea stabilităţii financiare", se arată într-un comunicat al BNR, citat de Mediafax.

Pe 3 mai, BNR a decis să menţină dobânda cheie la 6,25%, pentru a opta şedinţă consecutivă, şi nivelul rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei, la 15%, şi valută ale instituţiilor de credit, la 20%.


Banca centrală nu a mai modificat dobânda de politică monetară de pe 4 mai 2010, când a redus rata cu 0,25 puncte, la minimul istoric de 6,25%.

 

 

Parteneri
x close