Antena 3 CNN Economic Biz News Suciu (BNR): Bugetul este deja aruncat în aer. Politic, România îşi permite orice, economic doar ce poate plăti

Suciu (BNR): Bugetul este deja aruncat în aer. Politic, România îşi permite orice, economic doar ce poate plăti

Dan Suciu, purtător de cuvânt al Băncii Naționale, atacă guvernul Orban şi afirmă că discuţia despre pensii şi salarii nu are nicio relevanţă economică deoarece, politic, România îşi poate permite orice, însă economic îşi permite numai ce poate plăti, pentru că "bugetul este deja aruncat cu totul în aer!".

Suciu (BNR): Bugetul este deja aruncat în aer. Politic, România îşi permite orice, economic doar ce poate plăti
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    03 Iun 2020   •   15:23

La întrebarea dacă România își permite să mărească pensiile de la 1 septembrie cu 40%, Dan Suciu susține că "bugetul este deja aruncat cu totul în aer, practic. Nu ştiu despre ce vorbim. 

Important este ca acest deficit bugetar pe care îl va avea statul român, să poată fi plătit, să poată fi acoperit (...) ", a precizat Suciu, potrivit gandul.ro.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al BNR consideră că discuţia despre pensii şi alocaţii nu are o relevanţă economică prea mare: "Evident că este ruptă de o discuţie economică.

Politic, România îşi poate permite orice. Economic, îşi poate permite doar ceea ce poate plăti şi în acest moment limitele de plată pe care statul român şi le poate permite sunt evidente". 

În opinia lui Dan Suciu, aceste măsuri pot fi realizate doar prin împrumuturi, dar care se fac la anumite dobânzi și asta depinde de realitatea economică a țării.
 

×
Subiecte în articol: Dan Suciu
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close