Antena 3 CNN Economic Biz News BNR ţinteşte inflaţie de 3,5% în 2010 fără să discute cu guvernul Boc

BNR ţinteşte inflaţie de 3,5% în 2010 fără să discute cu guvernul Boc

BNR ţinteşte inflaţie de 3,5% în 2010 fără să discute cu guvernul Boc
Sursa foto: mugur isarescu
06 Feb 2009   •   11:17

Ţinta de inflaţie pe anul 2010 este de 3,5%, dar BNR este îngrijorată de presiunile determinate de creşterea salariilor în neconcordanţă cu cea a productivităţii muncii, şi a deprecierii monedei naţionale. Pentru 2009, a fost menţinută prognoza de 4,5%. Cifrele nu au fost discutate cu actualul guvern pentru că BNR aşteaptă să se definitiveze bugetul.
În ultimele două luni ale anului, se constată că preţurile serviciilor au crescut, ceea ce arată sensibilitatea unor categorii de preţuri în evoluţia cursurlui. În acelaşi fel au evluat şi preţurile mărfurilor nealimentare.
Reducerea creşterii ndicatorului de referinţă a fost susţinută, cu precadere, de mărfurile alimentare.Toate acestea au condus la aplatizarea curbei de inflaţie medie anuală.
Diminuarea creşterii indicatorului de referinţă a fost susţinută, cu precadere, de mărfurile alimentare.Toate acestea au condus la aplatizarea curbei de inflaţie medie anuală.
Indicele preţurilor de consum au fost influenţate de reducerea cotaţiei petrolului pe piaţa internaţională, reducerea preţurilor la combustibli pe plan intern şi de anul agricol bun.
Se remarcă o scădere a excesului de cerere.
Pe măsură ce anticipaţiile creşterii economice ale agenţilor economici s-au diminuat, preţurile au scăzut.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu BNR rata inflatiei
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close