Antena 3 CNN Economic Biz News BNR: Un sfert din români au restanţe la plata creditelor

BNR: Un sfert din români au restanţe la plata creditelor

BNR: Un sfert din români au restanţe la plata creditelor
Sursa foto: Foto: cronicadeiasi.ro
08 Iun 2011   •   15:38

Problemele financiare ale românilor se văd din nou în statistici. Potrivit Băncii Naţionale, numărul restanţelor la credite a continuat să crească şi în aprilie. Un sfert din românii împrumutaţi la bancă au rămas în urmă cu plata ratelor.

Numărul persoanelor fizice şi juridice cu plăţi întârziate la credite a ajuns la 235 de mii la sfârşitul lunii aprilie. Cumulat, acestea au restanţe de 17 miliarde de lei, cu 60 la sută mai mult decât în luna aprilie a anului trecut. Iar raportat la sumele contractate, restanţele acoperă 7 procente din valoarea creditelor.

A crescut şi numărul companiilor cu restanţe la bănci. La finalul lunii aprilie, 280 de firme erau în urmă cu plata ratelor, cu 30 mai multe decât la începutul anului. Sumele datorate băncilor totalizau 640 de milioane de lei.

Tot în creştere este şi numărul datornicilor aflaţi în proces de lichidare. A urcat de la 672, la începutul anului, până la 830 la finele lunii aprilie. Restanţele acestor datornici cumulează 618 milioane de lei, adică 90 la sută din totalul sumelor datorate.

 



×
Subiecte în articol: credite restante datorii banci
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close