Antena 3 CNN Economic Biz News Boagiu şi Ialomiţianu au luat 500 mil.euro de la BEI pentru metroul Universitate-Pantelimon şi Electrocentrale Paroşeni

Boagiu şi Ialomiţianu au luat 500 mil.euro de la BEI pentru metroul Universitate-Pantelimon şi Electrocentrale Paroşeni

Boagiu şi Ialomiţianu au luat 500 mil.euro de la BEI pentru metroul Universitate-Pantelimon şi Electrocentrale Paroşeni
Sursa foto: Foto: INTACT Images
16 Dec 2011   •   11:47

Autorităţile române au semnat vineri acorduri de împrumut de 500 milioane euro cu Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), la o dobândă de sub 4%, pentru cofinanţarea construcţiei tronsonului de metrou Universitate-Pantelimon şi investiţii de mediu la Electrocentrale Paroşeni, informează Mediafax.
   
Primul credit, de 465 milioane de euro, este destinat finanţării construcţiei tronsonului de metrou Universitate - Pantelimon, unde lucrările au început pe tronsonul Drumul Taberei - Operă. Acordul are o maturitate de 25 de ani şi o perioadă de graţie de şase ani. Tronsonul Universitate-Pantelimon are o lungime de aproximativ 8 kilometri şi un număr estimat de 12 staţii, iar lucrările pregătitoare ar urma să înceapă în prima parte a anului viitor.
   
Al doilea împrumut, de 32,65 milioane euro, va fi utilizat de compania de stat Electrocentrale Paroşeni pentru proiectele de investiţii de mediu "Schimbarea tehnologiei actuale de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii" şi "Instalaţie de desulfurare a gazelor de ardere". Acest contract de credit este încheiat pe o perioadă de 15 ani, cu o perioadă de graţie de patru ani.
   
Acordurile de împrumut au fost semante de vicepreşedintele BEI Wilhelm Molterer şi miniştrii Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi cel al Trasnporturilor, Anca Boagiu. Din partea Ministerului Economiei a participat la ceremonia de semnare secretarul de stat Claudiu Stafie.
   
După semnarea contractelor, Ialomiţianu le-a transmis lui Boagiu şi lui Stafie că aşteaptă noi proiecte de investiţii.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close