Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: Acordul cu FMI va fi făcut public după finalizarea aspectelor tehnice

Boc: Acordul cu FMI va fi făcut public după finalizarea aspectelor tehnice

Boc: Acordul cu FMI va fi făcut public după finalizarea aspectelor tehnice
Sursa foto: Guvern
02 Iun 2009   •   15:18

Acordul încheiat cu FMI va fi făcut public de către Guvern, însă în prezent sunt discutate cu reprezentanţii Fondului câteva "detalii de natură tehnică", a explicat marţi, la Arad, premierul Emil Boc.
"Bineînţeles că acordul cu FMI va fi făcut public, există doar câteva detalii de natură tehnică discutate cu Fondul", a spus Boc, ca reacţie la solicitarea liderului PSD Mircea Geoană către Ministerul Finanţelor de desecretizare a clauzelor acestui acord de împrumut.
Autorităţile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI, în privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD în valoare de 19,95 miliarde euro.
Acordul impune mai multe condiţii de respectat privind reformele structurale şi ţinte obligatorii de îndeplinit de autorităţile române privind indicatorii macroeconomici. FMI a fixat criterii de performanţă trimestriale pentru deficitul bugetar, stabilit pentru acest an la 24,36 miliarde lei. Ţintele de deficit bugetar pentru jumătatea anului şi primele nouă luni convenite iniţial au fost modificate uşor, de la nivelul de 12,13 miliarde lei la 14,5 miliarde lei şi, respectiv, de la 17,63 miliarde lei la 18,6 miliarde lei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc FMI
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close