Antena 3 CNN Economic Biz News Boc aprobă îngheţarea salariilor şi reducerile de sporuri şi personal

Boc aprobă îngheţarea salariilor şi reducerile de sporuri şi personal

Boc aprobă îngheţarea salariilor şi reducerile de sporuri şi personal
Sursa foto: emil boc
29 Mar 2009   •   23:30

Premierul Boc a afirmat că este de acord ca nivelul cheltuielilor bugetare să fie restrâns atât prin reducerea sporurilor şi îngheţarea salariilor mari, cât şi prin diminuarea numărului de funcţionari şi a cheltuielilor de personal, în principal la nivelul agenţiilor guvernamentale, anunţă Mediafax.

Primul ministru a declarat că poate fi realizat "un mixaj" între unele reduceri de personal la nivelul agenţiilor guvernamentale, prin restructurare, comasare sau desfiinţare, combinat cu reduceri ale cheltuielilor de personal.

"Eu aş spune că ambele măsuri sunt probabile, un mixaj între unele reduceri de personal, de exemplu, la nivelul ministerelor, agenţiilor guvernamentale, combinat cu economie la cheltuielile de personal", a spus, duminicã, premierul Emil Boc.

Premierul spune că sporurile salariale nu vor mai fi acordate persoanelor cu venituri ridicate în aceeaşi proporţie ca până acum. Acestea vor fi stabilite limite calculate la salariul de bază, de pânã la maxim 30%, pentru fiecare minister sau agenţie.

Boc aminteşte că legea de salarizare unitară în sistemul bugetar va fi adoptatã în acest an şi că Executivul va permite cumulul pensiei cu salariul de la stat doar în cazul persoanelor ale căror venituri nu depăşesc echivalentul salariului mediu pe economie.

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close