Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: Guvernul a decis extinderea mecanismului de garantare utilizat la "Prima Casă"

Boc: Guvernul a decis extinderea mecanismului de garantare utilizat la "Prima Casă"

Boc: Guvernul a decis extinderea mecanismului de garantare utilizat la "Prima Casă"
30 Iun 2009   •   23:35

"Guvernul a decis extinderea mecanismului de garantare pe care l-am utilizat la Programul Prima Casă şi în alte domenii ale economiei. Acelaşi mecanism, prin utilizarea sistemului garanţiilor guvernamentale, să îl multiplicăm în alte domenii ale economiei naţionale. Avem în vedere agricultura, un domeniu strategic al economiei, administraţiile locale, pentru a putea fi sprijinite, a putea implementa programele europene, absorbţia fondurilor europene şi cheltuirea banilor din aceste fonduri, precum şi alte ramuri ale economiei", a declarat Emil Boc, la finele şedinţei Executivului de marţi.

În cazul programului "Prima Casă", statul garantează creditele bancare contractate pentru achiziţioanrea sau construcţia unei locuinţe, în limita a 60.000 euro.

De asemenea, premierul a anunţat că, până la 15 iulie, numărul agenţiilor guvernamentale urmează a fi redus la jumătate faţă de cele din prezent, prin desfiinţare sau comasare. Excepţie fac structurile înfiinţate în urma negocierilor cu Uniunea Europeană.

În următoarele două săptămâni urmează a fi stabilite agenţiile care vor fi desfiinţate sau comasate, prin discuţii între miniştri, a mai precizat Emil Boc.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc programul prima casa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close