Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: Guvernul nu pregăteşte noi măsuri de austeritate, deşi o nouă criză economică mondială este posibilă

Boc: Guvernul nu pregăteşte noi măsuri de austeritate, deşi o nouă criză economică mondială este posibilă

Boc: Guvernul nu pregăteşte noi măsuri de austeritate, deşi o nouă criză economică mondială este posibilă
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Iul 2011   •   09:05

Un al doilea val al crizei economice mondiale este posibil, iar România speră ca UE să poată rezolva problemele din zona euro şi că va putea găsi soluţii pentru Italia şi Greciei, a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax. Primul ministru mai spus că, în prezent, Guvernul de la Bucureşti nu are în vedere noi măsuri de austeritate.
   
"Un al doilea val al crizei este posibil, sperăm ca Uniunea Europeană să aibă capacitatea de a rezolva problemele din zona euro. Sunt convins că vor fi găsite soluţii pentru Italia, ca şi pentru Grecia, cu măsuri dure de austeritate", a spus Boc, la postul un post de televiziune.
   
Premierul a arătat că România beneficiază în prezent de stabilitate macroeconomică şi a susţinut că Guvernul de la Bucureşti nu are în vedere adoptarea altor măsuri de austeritate.
   
Boc a declarat anterior că Guvernul şi Banca Naţională a României monitorizează atent situaţia din Italia, sperând ca aceasta să rămână sub control. Autorităţile de la Bucureşti, a spus Boc, au avantajul că şi-au făcut încă de anul trecut "temele" pentru a asigura echilibrul bugetar şi stabilitatea financiară.
   
Italia încearcă să împiedice creşterea datoriei publice peste nivelul actual, de circa 120% din Produsul Intern Brut (PIB), a doua din zona euro ca procent după cea a Greciei.
   
Fondul Monetar Internaţional cere Italiei "măsuri decisive" pentru reducerea datoriei publice şi consideră că planurile de reducere a deficitului bugetar cuprind aşteptări prea optimiste privind impactul ajustării fiscale asupra creşterii economice.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close