Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: Indemnizaţia de şomaj, prelungită cu 3 luni. Şomajul tehnic, reglementat

Boc: Indemnizaţia de şomaj, prelungită cu 3 luni. Şomajul tehnic, reglementat

Boc: Indemnizaţia de şomaj, prelungită cu 3 luni. Şomajul tehnic, reglementat
Sursa foto: emil boc
18 Mar 2009   •   21:09

Am prelungit perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj cu 3 luni şi am reglementat şomajul tehnic. Potrivit noii reglementări, timp de 3 luni, contribuţiile la asigurările sociale pe care trebuie să le plătească salariatul sau angajatorul vor fi suportate de stat, a declarat premierul Emil Boc, la ieşirea de la şedinţa de Guvern.

Primul ministru se declară mul'umit de modul în care miniştrii au demarat programul de inevstiţii. 93% din datoriile pe care statul le are la firmele private au fost achitate. ?Suntem în termenul pe care l-am anunţat?, a declarat premierul.

Prin acelaşi act normativ au fost înfiinţate comitete sectoriale care joacă un rol cheie în construirea cadrului naţional al calificarilor.

Premierul a făcut apel către toţi miniştri pentru a efectua verificări la nivelul ordonatorilor secundari şi terţiari de credite legat de modul în care cum sunt achitate aceste datorii în teritoriu. În cazul în care acestea nu sunt efectuate corespunzător, premierul anunţă că va recurge la disponibilizări.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc somaj tehnic
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close