Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: Nu sunt un fan al proiectului Roşia Montană. Contractul nu e avantajos

Boc: Nu sunt un fan al proiectului Roşia Montană. Contractul nu e avantajos

Boc: Nu sunt un fan al proiectului Roşia Montană. Contractul nu e avantajos
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Aug 2011   •   22:52

Guvernul aşteaptă opinia specialiştilor asupra proiectului Roşia Montană înainte de a lua o decizie privind această investiţie, a declarat premierul Boc, informează Mediafax.

Premierul a precizat că, personal, nu este un "fan" al proiectului şi că actualul contract, care nu este cel mai favorabil pentru stat, ar trebui rediscutat.
   
"Nu sunt un fan al acestui proiect şi sunt două observaţii majore: una ce ţine de mediu, şi aştept ca specialiştii naţionali şi internaţionali să se pronunţe, şi, în al doile rând beneficiul pentru statul român. Cred că actuala formă a contractului nu este cea mai favorabilă pentru statul român. Sunt observaţiile pe care le-am avut chiar înainte de a fi prim-ministru. Voi vedea cum vor evolua discuţiile pe marginea acestui subiect şi îmi voi face un punct de vedere", a spus Boc, la postul public de televiziune.
   

Întrebat dacă intenţionează să modifice acest contract, premierul a răspuns că este încă prematur să se pronunţe.
   
Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat, luni, că în şedinţa BPN al partidului "a avut loc de dezbatere intensă" privind proiectul de la Roşia Montană, la cererea Monicăi Macovei, iar premierul a luat act că discuţiile sunt abia la început.
   
Vicepreşedintele PDL Monica Macovei se opune proiectului minier de la Roşia Montană şi susţine că nu este legală eliberarea avizului pentru declasarea masivului Cârnic.
   
Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, întrunită în 27 iulie în şedinţă, a decis să îi solicite lui Kelemen Hunor o întrevedere pentru ca membrii comisiei să înţeleagă de ce ministrul Culturii a decis declasarea masivul Cârnic de la Roşia Montană, a declarat Hanna Derer, vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi preşedinte al secţiunii Evidenţa Monumentelor Istorice.
   
Totodată, Hanna Derer a reamintit că încă de la începutul acestui an Comisia Naţional a Monumentelor Istorice s-a pronunţat pentru înscrierea sitului Roşia Montană în lista tentativă a UNESCO.
   
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că prioritatea sa, ca ministru, este salvarea patrimoniului de la Roşia  Montană, iar dacă RMGC nu îşi respectă promisiunea de a investi 70 de milioane de dolari la Roşia Montană are puterea să oprească proiectul. Totodată, ministrul Culturii a spus că, dacă se va constata că există orice risc pentru sănătate, oricât de mic, acest proiect nu va începe.
   

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close