Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: Persoanele care deţin mai multe imobile vor fi impozitate suplimentar (VIDEO)

Boc: Persoanele care deţin mai multe imobile vor fi impozitate suplimentar (VIDEO)

Boc: Persoanele care deţin mai multe imobile vor fi impozitate suplimentar (VIDEO)
12 Mai 2010   •   09:54

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri dimineaţă, în şedinţa de Guvern, că proiectul de lege pe care îl pregăteşte Executivul va conţine o prevedere potrivit căreia persoanele care deţin mai multe imobile în proprietate vor fi impozitate suplimentar. Potrivit premierului, cotele de impunere vor creşte pentru fiecare alt imobil.

"Domnule ministru Vlădescu, în proiectul de lege pe care îl vom pregăti, începând cu a doua proprietate vom solicta o impozitare suplimentară. Prima proprietate se impozitează normal pentru toţi la fel, începând cu a doua proprietate se impozitează suplimentar faţă de ceea ce avem în momentul de faţă, pentru a putea să aducem un plus de venituri la bugetul de stat şi a da un efort de solidaritate şi din partea acelora care au în România mai multe proprietăţi. Şi ei să contribuie în România la acest efort de austeritate pe care îl facem în momentul de faţă prin impozitarea supliementară începând cu a doua proprietate, continuând cu a treia, a patra sau câte alte proprietăţi, printr-o impozitare suplimentară a acestora", a spus Emil Boc.



Tot în şedinţa de miercuri, Emil Boc a precizat că măsurile care urmează să fie luate presupun reduceri cu 20% şi a cheltuielilor cu bunuri şi servicii în ministere, agenţii şi companii subordonate. De asemenea, şeful Executivului a declarat că vor fi reduse cu 25% şi salariile din companiile de stat.

"În legătură cu propunerile care viezează reducerea drepturilor salariale cu 25%, vreau să fie foarte clar că această reducere cu 25% se va aplica şi salariaţilor de la companiile şi societăţile naţionale unde statul are capital majoritar sau integral de stat, inclusiv Eximbank, CEC Bank şi alte companii sau societăţi unde statul, într-o formă sau alta, este acţionar majoritar sau cu capital integral de stat. În conţinutul legii pe care o vom pregăti inclusiv la aceştia se va aplica reducerea de 25% a fondului de salarii aferent, în modalităţile pe care le vom decide în cadrul legii, pentru că nu putem să ne restrângem doar la bugetari, deoarece şi aceştia beneficiază de sprijinul statului şi sunt tot salariaţi ai statului într-o formă sau alta", a declarat Emil Boc.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc reduceri salarii companii de stat
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close