Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: Rectificarea de buget are ca scop consolidarea creşterii economice

Boc: Rectificarea de buget are ca scop consolidarea creşterii economice

Boc: Rectificarea de buget are ca scop consolidarea creşterii economice
16 Noi 2011   •   21:57

Guvernul a decis, miercuri, efectuarea celei de-a doua rectificări a bugetului din acest an. Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, că această rectificare de buget are ca scop major consolidarea creşterii economice.

„România este clar în graficul creşterii economice“, a spus primul ministru al României.
  
Guvernul a tăiat bugetele la ministerele Muncii, Agriculturii, Educaţiei, Mediului, Finanţelor şi la Academia Română şi a suplimentat alocările pentru Sănătate, Transporturi, Dezvoltare Regională şi Turism, Economie, Cultură şi Interne, prin a doua rectificare a bugetului din acest an.

Cele mai mari fonduri au fost tăiate de la Ministerul Finanţelor (aproximativ 1,1 miliarde lei) şi Ministerul Muncii (755 milioane lei), urmate de ministerele Agriculturii (145 milioane lei), Mediului (80,4 milioane lei) şi Educaţie (50 milioane lei).
   
Au fost reduse şi fondurile Secretariatului General al Guvernului, cu 15,4 milioane lei, şi ale Academiei Române, cu 10,4 milioane lei.
   
Cea mai mare suplimentare de fonduri a fost efectuată la Ministerul Sănătăţii (1,23 miliarde lei), pentru finanţarea programelor de sănătate în derulare.

Citeşte mai multe despre rectificare bugetară.

 


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close