Antena 3 Economic Biz News Boc recunoaşte: Ce e mai rău nu a venit încă

Boc recunoaşte: Ce e mai rău nu a venit încă

17 Mar 2009   •   00:35
Boc recunoaşte: Ce e mai rău nu a venit încă
Sursa foto: boc basescu pogea

Efectele crizei economice vor fi mai accentuate în luna aprilie comparativ cu luna martie, deoarece apogeul încă nu a fost atins, fiind în continuare nevoie de echilibru, moderaţie şi prudenţă în cheltuirea fondurilor publice, a declarat premierul Emil Boc.

"Cred că, de exemplu, în aprilie va fi un pic mai greu decât în martie şi, după aceea, sper să putem avansa într-o direcţie mai bună. Spun asta, pentru că nimeni nu ştie cât va dura această criză, nici în America, nici în România. Să spreăm că va dura cât mai puţin, dar ecoul ei încă nu a trecut", a spus Boc, la postul B1 TV.

El a arătat că este nevoie de echilibru, moderaţie, prudenţă şi chibzuială în cheltuirea banului public. De asemenea, el a subliniat că cea mai mare parte a împrumutului extern va merge la BNR, să poată face presiuni asupra cursului. Premierul a precizat că aşteaptă evaluarea Comisiei Europene în ceea ce priveşte contractarea unui împrumut extern şi spune că autorităţile române nu pot accepta, în negocierile cu FMI, majorarea taxei pe valoarea adăugată sau a cotei unice.
?Aceste două taxe nu trebuie atinse. Dacă majorăm TVA, îi afectăm pe cei săraci din societate. Voi încerca să conduc discuţiile în acest sens", a declarat Boc.

În ceea ce priveşte problema ratelor pe care le plătesc românii la bănci, şeful Executivului a precizat că împrumutul extern pe care îl va contracta România va avea un impact pozitiv şi asupra cursului leu - euro, prin urmare persoanele care au credite în valută vor putea plăti ratele la un curs acceptabil.

Antena3.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close