Boc: România adoptă euro până în 2014 sau mai târziu dacă e cazul

07 Apr 2009   •   16:01
Boc: România adoptă euro până în 2014 sau mai târziu dacă e cazul emil boc

Termenul limită până la care România trebuie să adopte moneda euro rămâne 2014, dată care va fi însă devansată dacă va fi posibil, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

Premierul a răspuns, la postul public de radio, raportului Fondului Monetar Internaţional (FMI) privind adoptarea monedei euro, prezentat, luni, de Financial Times.

"Eu, când am pus în discuţie ca idee devansarea lui 2014 ca aderare la moneda euro, am fost ironizat, spunând că nu ştiu ce vorbesc. Acum se ajunge la ceea ce am spus. Cu cât România ajunge mai repede în zona euro, cu atât este mai bine pentru toată lumea, şi pentru români, şi pentru economie. Eu cred că orizontul nostru trebuie să fie de a îndeplini în 2014 aderarea la modena euro, în niciun caz mai târziu, şi dacă va fi posibil, să putem devansa", a declarat Boc.

FMI e de părere că statele Uniunii Europene din Europa Centrală şi de Est care se confruntă cu probleme ar trebui să renunţe la moneda naţională în favoarea euro, chiar fără a deveni membre ale zonei euro şi a deţine un loc în Consiliul Guvernator al Băncii Centrale Europene, potrivit Financial Times.

Antena3.ro

Alegeri 2020
Parteneri
x close