Antena 3 CNN Economic Biz News Boc se ceartă cu Tăriceanu: Fondul Naţional de Dezvoltare are doar bani fictivi, există doar ca valoare contabilă

Boc se ceartă cu Tăriceanu: Fondul Naţional de Dezvoltare are doar bani fictivi, există doar ca valoare contabilă

Boc se ceartă cu Tăriceanu: Fondul Naţional de Dezvoltare are doar bani fictivi, există doar ca valoare contabilă
Sursa foto: emil boc
30 Ian 2009   •   01:25

Realizarea bugetului a relansat lupta politică dintre putere şi opoziţie. După anunţarea schiţei bugetare pentru 2009 de către guvernul Boc şi acuzaţii lansate la adresa ?moştenirii grele? lăsate de guvernul Tăriceanu, acesta din urmă a ţinut să puncteze imediat realizările sale.
Astfel, fostul premier anunţa în conferinţă de presă că mai multe din declaraţiile premierului şi vicepremierului au fost mincinoase şi dau dovadă de incompetenţă.
El menţiona că există Fondul naţional de dezvoltare, în care s-au acumulat bani de la privatizări, unde s-ar regăsi 11 miliarde de lei noi, ce ar permite actualului Guvern să utilizeze aceşti bani şi să-şi acopere deficitul de finanţare, dar nu pe ceea
Replica lui Emil Boc nu s-a lăsat aşteptată- el menţiona că banii din Fondul Naţional de Dezvoltare sunt fictivi, există doar ca valoare contabilă.
"Fondul Naţional de Dezvoltare este practic, în acest moment, golit din punct de vedere financiar. Nu există bani reali. Există numai bani fictivi. Banii din vânzarea BCR şi din alte privatizări i-a cheltuit. Pe ce, numai el poate să spună. Există doar ca valoare contabilă şi cu această valoare contabilă te-ai putea duce să împrumuţi de pe piaţă bani la nişte dobânzi... v-am spus în ce context internaţional. Nu există banii aceştia, este o gogoaşă, o minciună!", a declarat Boc.
În ceea ce priveşte rezervele valutare, Boc spune că acestea nu au nimic de-a face cu activitatea Guvernului şi că reprezintă rezervele pe care băncile le depun la fiecare depozit în valută. "Ce treabă are Guvernul cu aceşti bani? Din nou o încercare de a induce în eroare", a afirmat Boc. Acesta a subliniat că fostul premier face "două mari confuzii" la care nu se aştepta, având în vedere că are "totuşi o anumită expertiză economică", sau "a crezut că nimeni nu se prinde de ceea ce spune", a completat Boc.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close